Stå upp!

Har varit på ett möte på jobbet nu på kvällen, jag kan aldrig sluta att förundras över folk som har så mycket åsikter om allt i vanliga fall sitter där i tystnad. Om de ens kommer till mötet.
Som jag ser det är det här vi har vår chans att påverka och att göra oss hörda. Hur kan man gå omkring och gnälla på saker om man inte ens gör ett försök att göra det bättre, om chefen får veta att flera tycker att något är dåligt är ju chansen betydligt större att det sker en förändring än om hon tror att det bara är en persons åsikt.
Konflikträdsla kallas det, och det gör mig upprörd. Stå för vad du tycker och kämpa för det du tror på. Kom igen people!

Kommentarer
Postat av: grannen

Jag hade en konversation häromdagen om konflikträdsla. Känns som ett typiskt svenskt drag. Hellre sopa allt under mattan än att rensa luften på en gång. I andra kulturer är man mer hetlevrad och tar tag i konflikter på en gång.

2007-09-12 @ 10:02:37
URL: http://proud2b.blogg.se
Postat av: Therrorese

Herregud...du skulle hört mötena på mitt förra jobb. Hoho, ingen rädsla där inte. Var det inte konflikter var det konstigt. Då undrade alla vad vi skulle prata om EGENTLIGEN....typ

2007-09-12 @ 14:20:59
URL: http://therrorese.blogg.se
Postat av: Hanna

Det är löjligt irriterande. Det brukar ofta bli jag sm får föra andras talan. Men ibland vägrar jag helt enkelt. Men man undrar ju om folk inte förstår sitt eget bästa?

2007-09-12 @ 17:38:05
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Marina

Känner igen det där. Det är väldigt irriterande. Och så står man där själv och alla andra håller tyst, helt plötsligt har de "ingen åsikt". Det värsta som finns!

2007-09-13 @ 08:41:28
URL: http://wondrous.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0