Mera Lisbeth

Ska jag se filmen eller inte, den frågan ställde jag mig ett antal gånger. Det slutade med att jag såg den, igår på premiären. Nej, jag ångrar det inte. Det är en bra film, men inte i närheten av så bra som boken.
Det jag saknade var mer av karaktärerna, framför allt Lisbeth.
Jag rekommenderar till er som inte har läst eller tänker läsa Män som hatar kvinnor att se filmen, ni andra kan lika gärna låta bli att se den, läs boken istället.

En påminnelse

Ibland händer saker som för att påminna oss om vad som är viktigt i livet, vad som verkligen betyder något. Vad är det som är viktigt egentligen och vilka människor är det som betyder något för oss på riktigt? Frågor som vi kanske borde tänka på i stället för att bekymra oss över små obetydliga saker.

Jag behöver tid

Det är sådär mycket nu, måsten hela tiden. Möten, utbildningar och extrajobb i butiken, hur ska jag hinna med att leva oxå...
Jag har ju kännt mig allmänt krasslig den senaste tiden och gör så än, stress över att hinna med allt gör väl inte saken bättre. Jag vill ju inte bara jobba, äta och sova, men som det är nu är det ungefär vad jag orkar med. Vill gärna hinna med att träffa mina tjejer, vara med Kärleken och umgås med alla jag tycker om, när ska jag få tid till detta?

Nytt beroende

Det har nu gått över sex veckor sedan jag gjorde en stor förändring i mitt liv, jag slutade röka. Jag kan inte säga att det har varit lätt, det har påverkat mig och min omgivning om än inte riktigt så som jag trodde. Jag har mått halvtaskigt både fysiskt och psykiskt, med huvudvärk, illamående, ökat sömnbehov, känslan av att vara ledsen utan att riktigt veta varför osv. För att slippa låta mina problem gå ut över andra har jag hållt mig mycket för mig själv.
Redan innan jag slutade hade jag bestämt mig för att inte tillåta mig själv att ersätta mitt beroende med ett annat, tex med godis eller liknande, detta mest med rädsla för att gå upp i vikt. Nu har jag detta beslut till trots blivit beroende av något annat som ger mig ett lugn, en känsla av ro och att njuta, så istället för att dra ett djupt bloss så sjunker jag ner i varmt vatten bland bubblor och olja.
Ja, mitt nya beroende är att bada badkar, med tända ljus och droppar av någon väldoft.

Slut på det roliga

Min semestervecka lider mot sitt slut. Jag kännar mig inte utvilad än, behöver mer ledighet ju.
Helgen har varit skön med fika på stan med ett par vänner, hälsat på familjen med alla barnen och läst bok.
Idag har jag och Kärleken och hans skruttar bara varit, skönt.
I morgon väntar jobbet igen, tur att jag jobbar kväll så att jag får börja med sovmorgon i alla fall.

Min lediga vecka so far

Jag har semester denna vecka, sju dagars ledigt, tre har redan passerat.
Måndagen fika hos en vän och middag hos mig med sys och Rax, nice.
Tisdagen blev en heldag med mina tjejer på stan och avslutades med middag på en italiensk restaurang, mys.
Onsdagen vakande jag mitt i natten av illamående vilket har fortsatt till och från under dagen, tror jag drabbats av någon lightverision av magsjuka, blä.
Resten av veckan hoppas jag på att må bra, vila, städa, fika och umgås. I helgen är jag och Kärleken lediga tillsammans vilket inte hänt allt för ofta på senaste tiden, bäst att passa på att pussas en massa då.

Splittrad

Det händer mycket nu och väldigt lite på samma gång på något konstigt vis. Dels har jag mycket tankar på dåtiden som gör mig ledsen, dels är jag kär som gör mig glad. Jag känner mig trött och orkeslös, har för lite tid till saker jag vill och borde hinna med, det gör att jag känner mig stressad. Människor i min omgivning gör mig besviken, medan andra gör mig lycklig.
En helt galen dag på jobbet har gjort mig snurrig och slut.
Vill bara krypa in i Kärlekens varma famn och stanna där för alltid.

En utmaning

Jag har aldrig blivit utmanad tidigare, men har nu blivit det av Jazzhoppan;

4 favoritprogram på tv

OTH
SATC
............
...........
(kollar typ aldrig på tv ju)

4 saker jag gjorde igår

grät
såg Hundtricket
skrattade
pussades

4 saker jag ser fram emot

min lediga vecka nästa vecka
sommaren
framtiden
resor som ännu inte är planerade

4 av mina favoritrestauranger

Bröderna Olsson
Fika
Hard Rock Cafe Barcelona
La Cucina

4 saker på min önskelista

fler sovmorgonar
en ny dator
mer tid att spendera med dem jag tycker om
många härliga resor

4 personer jag utmanar

de som vill

RSS 2.0